03 sep 2015 06:00

03 sep 2015 06:00

Norsk deckare fångar läsaren

DECKARE

Vinterstängt
Jørn Lier Horst
Lind & co

En rad sommarstugeinbrott upptäcks och i en av stugorna, som tillhör en tv-kändis, ligger en mördad man. I samma område faller döda fåglar ner från himlen i hundratal.

Det är upptakten i deckaren Vinterstängt där polisen William Wisting återigen ska utreda ett brott. Precis som i de andra böckerna blir hans dotter Line, kriminalreporter, indragen i händelseförloppet.

Det här är tredje boken om Wisting som jag läser och jag gillar Lier Horsts sätt att skriva. Trots död och kriminalitet finns det något stillsamt och lugnt över berättelserna och det metodiska polisarbetet ger till slut resultat.

Men Lier Horst ställer även frågor till läsaren och i den här boken undrar han om vem som helst kan bli en tjuv. Är det tillfället som gör det? Vinterstängt kom ut 2011 och har nu översatts till svenska.

En rad sommarstugeinbrott upptäcks och i en av stugorna, som tillhör en tv-kändis, ligger en mördad man. I samma område faller döda fåglar ner från himlen i hundratal.

Det är upptakten i deckaren Vinterstängt där polisen William Wisting återigen ska utreda ett brott. Precis som i de andra böckerna blir hans dotter Line, kriminalreporter, indragen i händelseförloppet.

Det här är tredje boken om Wisting som jag läser och jag gillar Lier Horsts sätt att skriva. Trots död och kriminalitet finns det något stillsamt och lugnt över berättelserna och det metodiska polisarbetet ger till slut resultat.

Men Lier Horst ställer även frågor till läsaren och i den här boken undrar han om vem som helst kan bli en tjuv. Är det tillfället som gör det? Vinterstängt kom ut 2011 och har nu översatts till svenska.

  • Anna Warner