06 sep 2015 06:00

16 sep 2015 16:18

Mordfall med mörk bakgrund

DECKARE

Mästare, väktare, lögnare, vän
Christoffer Carlsson
Piratförlaget

Leo Junker, polismannen som både fysiskt och psykiskt lider av en olycklig dödsskjutning, åker till samhället Bruket när han får veta att hans tidigare chef Charles Levin blivit mördad. Junker träffar på kollegan Tove Waltersson. Hon litar inte på Junker, inom kort avslöjas en hemsk hemlighet och uppgörelsen blir våldsam.

Junker och Waltersson gräver djupare och upptäcker en mörk sida av den svenska polisens historia. Verkligheten är inte lika enkel som den förefallit vara.

Christoffer Carlsson är skicklig och har inga problem att skildra fyra parallella handlingar och till slut väva ihop dem. Att han dessutom kopplar samman det fiktiva mordfallet i Bruket med ett ouppklarat mord på journalisten Cats Falck, ger en extra dimension åt den tredje boken om Leo Junker.

Leo Junker, polismannen som både fysiskt och psykiskt lider av en olycklig dödsskjutning, åker till samhället Bruket när han får veta att hans tidigare chef Charles Levin blivit mördad. Junker träffar på kollegan Tove Waltersson. Hon litar inte på Junker, inom kort avslöjas en hemsk hemlighet och uppgörelsen blir våldsam.

Junker och Waltersson gräver djupare och upptäcker en mörk sida av den svenska polisens historia. Verkligheten är inte lika enkel som den förefallit vara.

Christoffer Carlsson är skicklig och har inga problem att skildra fyra parallella handlingar och till slut väva ihop dem. Att han dessutom kopplar samman det fiktiva mordfallet i Bruket med ett ouppklarat mord på journalisten Cats Falck, ger en extra dimension åt den tredje boken om Leo Junker.

  • Alf Ehn