15 sep 2015 06:00

15 sep 2015 06:00

Ryslig spänning i högt tempo

DECKARE

Ole dole

MJ Arlidge

Lind&co

Två människor fångas och lämnas utan mat och utan möjlighet att komma ut. Enda sällskapet i ett för övrigt tomt utrymme är en pistol med ett skott samt ett meddelande. Dödar du den andre så släpps du fri och får leva. Under dessa premisser härjar en mördare i södra England och polisen med kriminalkommisarie Helen Grace i spetsen står handfallna. Sakta men säkert närmar sig dock Grace och hennes kollegor en lösning och när Grace slutligen har fått alla pusselbitar på plats träder konturerna av en ohygglig sanning fram.

MJ Arlidge driver handlingen framåt i ett högt tempo redan från den första sidan och håller skickligt spänningen vid liv. Metodiskt mejslar han fram en väl uppbyggd historia och när han dessutom lyckas sy ihop slutet på ett raffinerat sätt sätter han punkt för en mycket spännande och läsvärd bok.

Två människor fångas och lämnas utan mat och utan möjlighet att komma ut. Enda sällskapet i ett för övrigt tomt utrymme är en pistol med ett skott samt ett meddelande. Dödar du den andre så släpps du fri och får leva. Under dessa premisser härjar en mördare i södra England och polisen med kriminalkommisarie Helen Grace i spetsen står handfallna. Sakta men säkert närmar sig dock Grace och hennes kollegor en lösning och när Grace slutligen har fått alla pusselbitar på plats träder konturerna av en ohygglig sanning fram.

MJ Arlidge driver handlingen framåt i ett högt tempo redan från den första sidan och håller skickligt spänningen vid liv. Metodiskt mejslar han fram en väl uppbyggd historia och när han dessutom lyckas sy ihop slutet på ett raffinerat sätt sätter han punkt för en mycket spännande och läsvärd bok.

  • Johan Espefält