01 okt 2015 14:00

01 okt 2015 14:12

Korta nedslag i världshistorien

101 historiska händelser
Magnus Västerbro
Historiska media

Att läsa om hela världens historia från cirka år 3 200 f. Kr. och framåt skulle vara ett närapå omöjligt uppdrag. Därför väljer Magnus Västerbro att ge läsaren några smakprov i form av berättelser om enskilda händelser genom tiderna.

Från att det skrivna ordet introducerades för cirka 5 200 år sedan, fram till att de så kallade u-ländernas BNP kom ifatt, och förbi, i-ländernas, vilket hände för två år sedan.

Däremellan möter läsarna bland andra Harald den hårde, Jeanne d'Arc och Louis Pasteur. Händelserna är ögonblick i historien som, i många fall, har haft stor betydelse för utvecklingen. Kapitlen är korta och lättlästa, och skrivna på ett intresseväckande sätt. Författarstilen ger närvaro och engagerar läsaren. Sist i varje kapitel finns hänvisning till vidare läsning för dem som vill veta mer.

Att läsa om hela världens historia från cirka år 3 200 f. Kr. och framåt skulle vara ett närapå omöjligt uppdrag. Därför väljer Magnus Västerbro att ge läsaren några smakprov i form av berättelser om enskilda händelser genom tiderna.

Från att det skrivna ordet introducerades för cirka 5 200 år sedan, fram till att de så kallade u-ländernas BNP kom ifatt, och förbi, i-ländernas, vilket hände för två år sedan.

Däremellan möter läsarna bland andra Harald den hårde, Jeanne d'Arc och Louis Pasteur. Händelserna är ögonblick i historien som, i många fall, har haft stor betydelse för utvecklingen. Kapitlen är korta och lättlästa, och skrivna på ett intresseväckande sätt. Författarstilen ger närvaro och engagerar läsaren. Sist i varje kapitel finns hänvisning till vidare läsning för dem som vill veta mer.

  • Anna Warner