09 okt 2015 06:00

09 okt 2015 06:00

Vallgren fixaren ny succé

THRILLER

Svinen
Carl-Johan Vallgren
Albert Bonniers förlag

Vallgrens andra bok om antihjälten Danny Katz håller ännu högre klass än den första (Skuggpojken). Det är spänning från den första sidan, men även en skrämmande skildring över de utsattas situation. Katz kompis Jorma Hedlund ska göra en sista stöt, men den går snett. Någon har tipsat polisen och rånet slutar i katastrof. Samtidigt hittar Danny, som just nu är fri från sitt heroinmissbruk, sin tidigare langare Ramón död.

Katz börjar leta efter mördaren och dras in i en härva som även leder till Jorma. Spåren leder till samhällets topp men någon vill, med alla medel, hindra Katz från att upptäcka den skrämmande sanningen. Jakten på mördarna går i samhällets nedre skikt, där ett människoliv inte är mycket värt och där kriminella nätverk bestämmer spelreglerna.

Vallgrens andra bok om antihjälten Danny Katz håller ännu högre klass än den första (Skuggpojken). Det är spänning från den första sidan, men även en skrämmande skildring över de utsattas situation. Katz kompis Jorma Hedlund ska göra en sista stöt, men den går snett. Någon har tipsat polisen och rånet slutar i katastrof. Samtidigt hittar Danny, som just nu är fri från sitt heroinmissbruk, sin tidigare langare Ramón död.

Katz börjar leta efter mördaren och dras in i en härva som även leder till Jorma. Spåren leder till samhällets topp men någon vill, med alla medel, hindra Katz från att upptäcka den skrämmande sanningen. Jakten på mördarna går i samhällets nedre skikt, där ett människoliv inte är mycket värt och där kriminella nätverk bestämmer spelreglerna.

  • Alf Ehn