16 okt 2015 06:00

16 okt 2015 06:00

Lapidus håller en hög klass

DECKARE

Sthlm delete Jens Lapidus Wahlström & Widstrand

Jens Lapidus fortsätter prestera. Hans senaste bok, den andra om det omaka paret Emelie (jurist) och Teddy (tidigare fängelsekund) bjuder på en spännande historia i en skrämmande miljö, där pengar och makt är mer värda än människoliv. En man hittas mördad i ett hus på Värmdö, och en ung man, som hittas svårt skadad i en bil i närheten av brottsplatsen, misstänks för mordet. Emelie blir försvarsadvokat för mannen, som visar sig vara son till Mats Emanuelsson, som en gång i tiden kidnappades av just Teddy. Emelie och Teddy börjar rota i fallet. Att Teddys systerson Nikola precis släppts från en anstalt och är på väg in i brottslighet, gör historien en extra krydda.

Historien utspelas i ett rasande tempo. Beskrivningarna av gängbråken, uppgörelserna och hänsynslösheten är skrämmande.

Jens Lapidus fortsätter prestera. Hans senaste bok, den andra om det omaka paret Emelie (jurist) och Teddy (tidigare fängelsekund) bjuder på en spännande historia i en skrämmande miljö, där pengar och makt är mer värda än människoliv. En man hittas mördad i ett hus på Värmdö, och en ung man, som hittas svårt skadad i en bil i närheten av brottsplatsen, misstänks för mordet. Emelie blir försvarsadvokat för mannen, som visar sig vara son till Mats Emanuelsson, som en gång i tiden kidnappades av just Teddy. Emelie och Teddy börjar rota i fallet. Att Teddys systerson Nikola precis släppts från en anstalt och är på väg in i brottslighet, gör historien en extra krydda.

Historien utspelas i ett rasande tempo. Beskrivningarna av gängbråken, uppgörelserna och hänsynslösheten är skrämmande.

  • Alf Ehn