30 okt 2015 09:36

30 okt 2015 09:41

Katastrofer som påverkat världen

FAKTA LÄST

Historiens största katastrofer och misstag
Tim Cooke
Fischer & co

Många stora katastrofer och misstag har fått rejäla konsekvenser, både i samtiden och därefter. Ibland rör det sig om rena naturkatastrofer och ibland om mänskliga felgrepp som har fått katastrofala följder. Om några av dessa handlar den här boken.

Det första kapitlet tar upp pyramider och tar sin början för cirka 5 000 år sedan, och det sista berör finanskrisen som startade 2008. Däremellan tittar författaren närmare på bland annat Pompejis undergång, Operation Barbarossa, Digerdöden, Påskön och den stora branden i London.

I korta och koncisa texter får läsaren en bra inblick i vad som hände, varför och vad det fick för följder. Boken är både intressant och lättläst, men den som inte har perfekt syn bör ta fram ett förstoringsglas till de mikroskopiska bildtexterna ...

Många stora katastrofer och misstag har fått rejäla konsekvenser, både i samtiden och därefter. Ibland rör det sig om rena naturkatastrofer och ibland om mänskliga felgrepp som har fått katastrofala följder. Om några av dessa handlar den här boken.

Det första kapitlet tar upp pyramider och tar sin början för cirka 5 000 år sedan, och det sista berör finanskrisen som startade 2008. Däremellan tittar författaren närmare på bland annat Pompejis undergång, Operation Barbarossa, Digerdöden, Påskön och den stora branden i London.

I korta och koncisa texter får läsaren en bra inblick i vad som hände, varför och vad det fick för följder. Boken är både intressant och lättläst, men den som inte har perfekt syn bör ta fram ett förstoringsglas till de mikroskopiska bildtexterna ...

  • Anna Warner