14 dec 2015 14:57

16 dec 2015 09:19

Fint om Axel

KONST LÄST

Axels tid
Lars Lerin
Albert Bonniers förlag

Den senaste boken från den mycket produktive konstnären Lars Lerin heter Axels tid. Här berättar han, i ord och bild, berättelsen om Axel Florin, fabriksarbetaren i Munkfors som följde sin dröm och blev konstnär på fritiden. Deras vägar korsades och Axel lät Lars måla i sin ateljé, och blev hans mentor. Texten är skriven som en dagbok, i jagform, och man får följa Axel från barndomen till ålderdomen, genom glädje och sorg, i ett samhälle som till stora delar är borta.

Det märks tydligt att texten är skriven med mycket kärlek och respekt, trots att Lars Lerin inte nämner sig själv en enda gång. Texten ackompanjeras av många och fantastiska akvareller, och Lars Lerin har verkligen fångat tonen i tidsandan och småstaden. De flesta konstverken är målade som gamla gulnade fotografier, och det tjocka fina pappret förstärker känslan.

Den senaste boken från den mycket produktive konstnären Lars Lerin heter Axels tid. Här berättar han, i ord och bild, berättelsen om Axel Florin, fabriksarbetaren i Munkfors som följde sin dröm och blev konstnär på fritiden. Deras vägar korsades och Axel lät Lars måla i sin ateljé, och blev hans mentor. Texten är skriven som en dagbok, i jagform, och man får följa Axel från barndomen till ålderdomen, genom glädje och sorg, i ett samhälle som till stora delar är borta.

Det märks tydligt att texten är skriven med mycket kärlek och respekt, trots att Lars Lerin inte nämner sig själv en enda gång. Texten ackompanjeras av många och fantastiska akvareller, och Lars Lerin har verkligen fångat tonen i tidsandan och småstaden. De flesta konstverken är målade som gamla gulnade fotografier, och det tjocka fina pappret förstärker känslan.

  • Anna Warner