17 mar 2016 09:37

17 mar 2016 09:37

Dahl skaparen ny grupp

KRIMINALROMAN LÄST

Utmarker
Arne Dahl
Albert Bonniers förlag

Arne Dahl, som är en pseudonym för Jan Arnald, har tidigare med framgång skrivit flera böcker om A-gruppen, som var ett handplockat polisteam. Nu skapar Dahl ett tvåmannagäng (Sam Berger och Molly Blom) av två poliser som jobbar på ett okonventionellt sätt. Deras vägar möts under jakten på en misstänkt seriemördare. Båda tror att den andre är delaktig i försvinnandet av flera unga tjejer, men så småningom tar de upp jakten på den misstänkte och ingenting är som de trodde från början. Historien vänder och helt plötsligt är det jägaren som är jagad.

Dahl är grundlig men Utmarker innehåller mindre om polisernas privatliv, jämfört med böckerna om A-gruppen, och mer om själva fallet. Tempot är rasande högt, men skicklige Dahl får ihop en bra historia och – självklart – en lysande cliffhanger.

 

Arne Dahl, som är en pseudonym för Jan Arnald, har tidigare med framgång skrivit flera böcker om A-gruppen, som var ett handplockat polisteam. Nu skapar Dahl ett tvåmannagäng (Sam Berger och Molly Blom) av två poliser som jobbar på ett okonventionellt sätt. Deras vägar möts under jakten på en misstänkt seriemördare. Båda tror att den andre är delaktig i försvinnandet av flera unga tjejer, men så småningom tar de upp jakten på den misstänkte och ingenting är som de trodde från början. Historien vänder och helt plötsligt är det jägaren som är jagad.

Dahl är grundlig men Utmarker innehåller mindre om polisernas privatliv, jämfört med böckerna om A-gruppen, och mer om själva fallet. Tempot är rasande högt, men skicklige Dahl får ihop en bra historia och – självklart – en lysande cliffhanger.

 

  • Alf Ehn