22 mar 2016 10:12

22 mar 2016 10:12

Rojalisternas bildliga dröm

BILDBOK

Carl XVI Gustaf – 70 år i bilder

Alla med någon rojalistisk ådra får sitt lystmäte med boken som skildrar vår monarks 70 år via bilder. Mycket har hänt sedan han föddes på Haga och i boken följs hans liv, från den första tiden med de fyra systrarna via studentlivet i Sigtuna, tiden som militär och studierna i Uppsala, fram till de senare årens officiella uppdrag.

Boken visar flera sidor av Carl XVI Gustaf, som fyller 70 den 30 april i år. Familjen och kärleken får stort utrymme. Hans intresse för idrott är stort och kungen har varit en flitig gäst under flera stora mästerskap och alltid stöttat sina landsmän. Mötet med Zlatan i Paris i december 2014 dokumenterades flitigt och är en självklar del av boken.

Kungen har även ofta synts ute i vimlet och mötet med Svenne och Lotta Hedlund efter Melodifestivalen 1975 lockade fotograferna.

Alf Ehn

Alla med någon rojalistisk ådra får sitt lystmäte med boken som skildrar vår monarks 70 år via bilder. Mycket har hänt sedan han föddes på Haga och i boken följs hans liv, från den första tiden med de fyra systrarna via studentlivet i Sigtuna, tiden som militär och studierna i Uppsala, fram till de senare årens officiella uppdrag.

Boken visar flera sidor av Carl XVI Gustaf, som fyller 70 den 30 april i år. Familjen och kärleken får stort utrymme. Hans intresse för idrott är stort och kungen har varit en flitig gäst under flera stora mästerskap och alltid stöttat sina landsmän. Mötet med Zlatan i Paris i december 2014 dokumenterades flitigt och är en självklar del av boken.

Kungen har även ofta synts ute i vimlet och mötet med Svenne och Lotta Hedlund efter Melodifestivalen 1975 lockade fotograferna.

Alf Ehn