05 maj 2016 06:00

05 maj 2016 06:00

Kul om livet på två hjul

INFOTAINMENT SLA HAR LÄST: Linus Wennblom

En cyklo pedi
Johan Tell
Norstedts

Förra året såldes nästan 600 000 cyklar i Sverige. Många av dem var racers och mountainbikes. Jag själv har lämnat joggingspåren till förmån för vägarna och är nu i full färd med att träna inför Vätternrundan.

Johan Tell har cyklat uppför klassiska Tour de France-berget Mount Ventoux, han har trampat runt i världens bästa cykelstad Groningen och besökt Skeppshult. Bland mycket annat. Resultatet blev en kärleksfull hyllningsbok med den ordvitsiga titeln En cyklo pedi. Boken är en underhållande resa från a till ö i cyklingens värld. Från proffsbergen via den omfattande dopningen till det vardagliga jobbpendlandet. Han plockar också upp moderna begrepp som Memils (medålders män i lycra), redogör för cykelns betydelse för feminismen och skriver om Vätternrundans mödor. Vi ses i Motala!

Förra året såldes nästan 600 000 cyklar i Sverige. Många av dem var racers och mountainbikes. Jag själv har lämnat joggingspåren till förmån för vägarna och är nu i full färd med att träna inför Vätternrundan.

Johan Tell har cyklat uppför klassiska Tour de France-berget Mount Ventoux, han har trampat runt i världens bästa cykelstad Groningen och besökt Skeppshult. Bland mycket annat. Resultatet blev en kärleksfull hyllningsbok med den ordvitsiga titeln En cyklo pedi. Boken är en underhållande resa från a till ö i cyklingens värld. Från proffsbergen via den omfattande dopningen till det vardagliga jobbpendlandet. Han plockar också upp moderna begrepp som Memils (medålders män i lycra), redogör för cykelns betydelse för feminismen och skriver om Vätternrundans mödor. Vi ses i Motala!