13 maj 2016 06:00

13 maj 2016 06:00

Roman om att växa upp ges ut igen

ROMAN SLA HAR LÄST, Linus Wennblom

Jack
Ulf Lundell
Wahlström & Widstrand

Ulf Lundell har genom hela sin karriär tjatat om hur SPECIELLT slutet av 60-talet var. Under min gymnasieperiod trodde jag också på det eftersom jag bara lyssnade på 40-talistrockers. Men efter att jag levt mig igenom ungdomen och jag nu ser 30-årsstrecket försvinna långt bakom mig ... så nä. Mitt 00-tal har också satt spår i historien.

Jack är kort och gott en bok om att växa upp. Jack är fest, det är baksmälla och handlar om att söka sig fram. Romanen är helt klart värd sin plats i den svenska litteraturhistorien och är ett fint tidsdokument.

Nu fyller den 40 år och det firas med en jubileumsutgåva.

Ulf Lundell har på senare år varit bättre på att blogga och instagramma än att göra plattor och skriva böcker. Häromdagen lade upp han selfie från strandkanten efter årets första dopp. DET var speciellt.

Ulf Lundell har genom hela sin karriär tjatat om hur SPECIELLT slutet av 60-talet var. Under min gymnasieperiod trodde jag också på det eftersom jag bara lyssnade på 40-talistrockers. Men efter att jag levt mig igenom ungdomen och jag nu ser 30-årsstrecket försvinna långt bakom mig ... så nä. Mitt 00-tal har också satt spår i historien.

Jack är kort och gott en bok om att växa upp. Jack är fest, det är baksmälla och handlar om att söka sig fram. Romanen är helt klart värd sin plats i den svenska litteraturhistorien och är ett fint tidsdokument.

Nu fyller den 40 år och det firas med en jubileumsutgåva.

Ulf Lundell har på senare år varit bättre på att blogga och instagramma än att göra plattor och skriva böcker. Häromdagen lade upp han selfie från strandkanten efter årets första dopp. DET var speciellt.