27 maj 2016 14:34

27 maj 2016 14:34

Harry löser ny kriminalgåta

DECKARE BOKRECENSION: Av Linus Hellman

I de bästa av familjer.
Mats Olsson.
Norstedts.

I boken ”I de bästa av familjer” tar sig den fiktive före detta journalisten men numera krögaren Harry Svensson sig an en ny kriminalgåta. Den utspelar sig i nordvästra Skåne och har ett överklasstema.

Det händer en rad märkliga saker och det ankommer förstås på Harry Svensson att försöka bringa klarhet på saker ting. Han rör sig bland finansmän och mc-gäng för att få reda på sanningen och det bjuds sedan på en dramatisk och våldsam avslutning.

Det här är Mats Olssons andra bok om Harry Svensson och det är en fristående efterföljare till hans debutdeckare Straffa och låta dö. Det här är en helt ok deckare och visst kan Olsson skriva och berätta en historia på ett skickligt sätt men intrigen imponerar inte. Boken är inget mästerverk i deckargenren men erbjuder både spänning och en stunds underhållning.

I boken ”I de bästa av familjer” tar sig den fiktive före detta journalisten men numera krögaren Harry Svensson sig an en ny kriminalgåta. Den utspelar sig i nordvästra Skåne och har ett överklasstema.

Det händer en rad märkliga saker och det ankommer förstås på Harry Svensson att försöka bringa klarhet på saker ting. Han rör sig bland finansmän och mc-gäng för att få reda på sanningen och det bjuds sedan på en dramatisk och våldsam avslutning.

Det här är Mats Olssons andra bok om Harry Svensson och det är en fristående efterföljare till hans debutdeckare Straffa och låta dö. Det här är en helt ok deckare och visst kan Olsson skriva och berätta en historia på ett skickligt sätt men intrigen imponerar inte. Boken är inget mästerverk i deckargenren men erbjuder både spänning och en stunds underhållning.