13 jun 2016 11:31

13 jun 2016 11:31

Mästerligt ommystiskt mord

KRIMINALROMAN LÄST: Alf Ehn

Tomma luften
Ann Cleeves
Albert Bonniers förlag

En kvinna hittas död efter en fest på Shetlandsöarna. Hon är från London men är på besök för en väninnas bröllop. Innan kvinnan försvann påstod hon att hon sett spöket efter en flicka som drunknade för flera år sedan, vilket gör att flera tror att hon tappat förståndet.

Kriminalpolisen Jimmy Perez tror inte att sanningen är så enkel och börjar, tillsammans med de udda och färgstarka kollegorna Willow Reeves och Sandy Wilson, att grundligt och omsorgsfullt söka efter motiv till dådet.

Ann Cleeves har en utsökt förmåga att berätta en spännande historia på en grundligt och långsamt sätt, utan att det blir tråkigt och intetsägande. ”Tomma luften” är ännu ett exempel och vi får följa Jimmy Perez och kollegornas sätt att lägga bit efter bit i ett komplext pussel.

En kvinna hittas död efter en fest på Shetlandsöarna. Hon är från London men är på besök för en väninnas bröllop. Innan kvinnan försvann påstod hon att hon sett spöket efter en flicka som drunknade för flera år sedan, vilket gör att flera tror att hon tappat förståndet.

Kriminalpolisen Jimmy Perez tror inte att sanningen är så enkel och börjar, tillsammans med de udda och färgstarka kollegorna Willow Reeves och Sandy Wilson, att grundligt och omsorgsfullt söka efter motiv till dådet.

Ann Cleeves har en utsökt förmåga att berätta en spännande historia på en grundligt och långsamt sätt, utan att det blir tråkigt och intetsägande. ”Tomma luften” är ännu ett exempel och vi får följa Jimmy Perez och kollegornas sätt att lägga bit efter bit i ett komplext pussel.