16 jul 2016 12:53

16 jul 2016 12:53

Ny deckare med Sten Wall

DECKARE BOKRECENSION: Linus Hellman

Dödsdrycken.
Björn Hellberg.
Lind och Co.

Oraklet från Laholm är tillbaka med en ny deckare med den nitiske och kloke Sten Wall. Författaren Björn Hellberg har skrivit Dödsdrycken som är den tjugotredje boken med den filantropiske polismannen Sten Wall i huvudrollen men den första sedan 2013. Första boken kom ut redan 1981.

En dramatisk svensexa och ett bröllop som slutar i katastrof. Där har ni ansatsen till Björn Hellbergs nya deckare. Sedan får man följa polisens väg fram för att lösa en till synes svårknäckt kriminalgåta.

Det här är en läsvärd deckare och Hellberg har som vanligt ett elegant och mustigt språk som det är svårt att inte tycka om. Språket är förvisso ålderdomligt emellanåt men formuleringarna är roande och rent av mästerliga. Dödsdrycken är spännande och utvecklingen tar sig överraskande former.

Oraklet från Laholm är tillbaka med en ny deckare med den nitiske och kloke Sten Wall. Författaren Björn Hellberg har skrivit Dödsdrycken som är den tjugotredje boken med den filantropiske polismannen Sten Wall i huvudrollen men den första sedan 2013. Första boken kom ut redan 1981.

En dramatisk svensexa och ett bröllop som slutar i katastrof. Där har ni ansatsen till Björn Hellbergs nya deckare. Sedan får man följa polisens väg fram för att lösa en till synes svårknäckt kriminalgåta.

Det här är en läsvärd deckare och Hellberg har som vanligt ett elegant och mustigt språk som det är svårt att inte tycka om. Språket är förvisso ålderdomligt emellanåt men formuleringarna är roande och rent av mästerliga. Dödsdrycken är spännande och utvecklingen tar sig överraskande former.