25 jul 2016 14:04

25 jul 2016 14:04

Terrordådlamslår Oslo

DECKARE LÄST: Alf Ehn

Offline
Anne Holt
Piratförlaget

Anne Holts välkända polisprofil Hanne Wilhelmsen, som återupptagit samarbetet med polisen efter att ha blivit skottskadad, får besök av en tidigare kollega Billy T som befarar att han son har kommit i kontakt med extremistisk grupp. Samtidigt sprängs en islamisk lokal i centrala Oslo i luften och flera människor dör. Gruppen som tar på sig ansvaret lämnar inga spår efter sig på internet. Paniken i Norge växer men Wilhelmsen börjar hitta ledtrådar och ser paralleller med tidigare händelser. Samtidigt får Billy T reda på sanningen om sin son och upplösningen blir en jakt på att undvika en katastrof i den norska huvudstaden.

Anne Holt bjuder på spännande och aktuell läsning om en alltmer utbredd nationalism. Tempot är högt, intrigen raffinerad och karaktärerna intressanta.

Anne Holts välkända polisprofil Hanne Wilhelmsen, som återupptagit samarbetet med polisen efter att ha blivit skottskadad, får besök av en tidigare kollega Billy T som befarar att han son har kommit i kontakt med extremistisk grupp. Samtidigt sprängs en islamisk lokal i centrala Oslo i luften och flera människor dör. Gruppen som tar på sig ansvaret lämnar inga spår efter sig på internet. Paniken i Norge växer men Wilhelmsen börjar hitta ledtrådar och ser paralleller med tidigare händelser. Samtidigt får Billy T reda på sanningen om sin son och upplösningen blir en jakt på att undvika en katastrof i den norska huvudstaden.

Anne Holt bjuder på spännande och aktuell läsning om en alltmer utbredd nationalism. Tempot är högt, intrigen raffinerad och karaktärerna intressanta.