08 aug 2016 15:52

08 aug 2016 15:52

Skrämmande ritualmord

KRIMINALROMAN LÄST: Alf Ehn

Ugglan dödar bara om natten
Samuel Björk
W&W

En flicka hittas död i skogen. Kriminalkommissarie Holger Munch möts av en makaber scen, flickan är naken och ligger på en bädd av fjädrar. Munch och poliskollegan Mia Krüger letar efter spår men famlar i mörkret tills en hacker uppger att han sett en skrämmande film på nätet.

Jakten på mördaren blir intensiv och för Munchs grupp handlar det om en kamp mot klockan. Läsaren får en skrämmande bild av ritualmord, ljusskygg verksamhet via internet och hänsynslösa brottslingar.

Boken är Samuel Björks andra om Munch och Krüger. Björk skriver på marginalen, ibland kantrar historien över och den handlar för mycket om polismännens personliga problem. När norrmannen mer håller sig till själva storyn blir det bra.

Riktigt bra.

En flicka hittas död i skogen. Kriminalkommissarie Holger Munch möts av en makaber scen, flickan är naken och ligger på en bädd av fjädrar. Munch och poliskollegan Mia Krüger letar efter spår men famlar i mörkret tills en hacker uppger att han sett en skrämmande film på nätet.

Jakten på mördaren blir intensiv och för Munchs grupp handlar det om en kamp mot klockan. Läsaren får en skrämmande bild av ritualmord, ljusskygg verksamhet via internet och hänsynslösa brottslingar.

Boken är Samuel Björks andra om Munch och Krüger. Björk skriver på marginalen, ibland kantrar historien över och den handlar för mycket om polismännens personliga problem. När norrmannen mer håller sig till själva storyn blir det bra.

Riktigt bra.