13 aug 2016 06:00

13 aug 2016 06:00

Stenmark dubbelt upp

SATIR SLA HAR LÄST: Linus Wennblom

Människor som finns/Storpack
Jan Stenmark
Kartago

Sommaren är över och vi har redan glömt vad vi gjorde på semestern. Vardagen är här med fritidslämningar, missade bussar, lunchlådor med överkokt broccoli, meningslösa konferenser, regn och motgångar och vi har bara ett drygt halvår av totalt mörker att se fram emot.

Det är Jan Stenmark-tajm!

I över ett kvarts sekel har han gjort konst av den gråa vardagen, de småputtrande relationerna och drömmarna som sköts i sank för länge sedan. ”Människor som finns” är en samling nya bilder och texter av mäster Stenmark – som får mig att stirra med tom blick ut genom fönstret när jag lagt ned boken.

Som om det inte vore nog med intelligent vardagstristess ger Kartago också ut Storpack igen. Den kom 2007 men sålde snabbt slut. Mycket nöje – och ångest!

Sommaren är över och vi har redan glömt vad vi gjorde på semestern. Vardagen är här med fritidslämningar, missade bussar, lunchlådor med överkokt broccoli, meningslösa konferenser, regn och motgångar och vi har bara ett drygt halvår av totalt mörker att se fram emot.

Det är Jan Stenmark-tajm!

I över ett kvarts sekel har han gjort konst av den gråa vardagen, de småputtrande relationerna och drömmarna som sköts i sank för länge sedan. ”Människor som finns” är en samling nya bilder och texter av mäster Stenmark – som får mig att stirra med tom blick ut genom fönstret när jag lagt ned boken.

Som om det inte vore nog med intelligent vardagstristess ger Kartago också ut Storpack igen. Den kom 2007 men sålde snabbt slut. Mycket nöje – och ångest!