16 aug 2016 06:00

17 aug 2016 15:06

Hårdkokt Harry byter sida

DECKARE LÄST: Alf Ehn

Övergången
Michael Connelly
Norstedts

Harry Bosch har gått i pension efter massor av år som polis. Halvbrodern Mickey Haller, som är advokat, behöver hjälp med att rentvå en klient som står åtalad för mord. Ska Harry hjälpa honom krävs det att den legendariske utredaren byter sida och jobbar för försvaret. Med hjälp av sina tidigare kollegor börjar Bosch nysta i fallet och lägger, i traditionell stil, ett pussel som sätter honom i ett farligt läge. Till slut är det polisveteranen som blir det jagade bytet.

Connelly har skrivit åtskilliga böcker om hårdkokte Harry Bosch. Att han nu jobbar åt en advokat och inte åt åklagarsidan, ger ”Övergången” en extra dimension men det är mycket som känns igen. Nya tider är på väg och att konservative Bosch lär sig beställa Ubertaxi via en app i mobilen är ett bevis på att klassikern börjar bli modern.

Harry Bosch har gått i pension efter massor av år som polis. Halvbrodern Mickey Haller, som är advokat, behöver hjälp med att rentvå en klient som står åtalad för mord. Ska Harry hjälpa honom krävs det att den legendariske utredaren byter sida och jobbar för försvaret. Med hjälp av sina tidigare kollegor börjar Bosch nysta i fallet och lägger, i traditionell stil, ett pussel som sätter honom i ett farligt läge. Till slut är det polisveteranen som blir det jagade bytet.

Connelly har skrivit åtskilliga böcker om hårdkokte Harry Bosch. Att han nu jobbar åt en advokat och inte åt åklagarsidan, ger ”Övergången” en extra dimension men det är mycket som känns igen. Nya tider är på väg och att konservative Bosch lär sig beställa Ubertaxi via en app i mobilen är ett bevis på att klassikern börjar bli modern.