23 aug 2016 13:59

23 aug 2016 13:59

Skräckthriller om hämnd

THRILLER SLA HAR LÄST: Lena Jonsson

Var du än är
Jax Miller
Lind & Co

Förutsättningarna är perfekta för en lyckad läsupplevelse – Freedom Oliver har tvingats byta identitet eftersom hon vittnat mot sin döde mans bror, hon tvingades i samma veva adoptera bort sina barn för att mannens familj inte skulle kunna spåra dem heller, barnen växer upp i en djupt religiös familj i Kentucky, när dottern anmäls som försvunnen känner Freedom att det är hennes ansvar att hitta henne. Hämnden från mannens skoningslösa familj väntar på dem.

Men även om berättelsen innehåller allt och lite till, blir det bara... för mycket. Jag tror säkert att författaren har försökt väldigt hårt att skapa en fängslande thriller, men för mig blir det mest jobbigt att läsa och jag tappar intresset.

Var du än är är Jax Millers debutroman, kanske är det också därför som osäkerheten enligt min mening lyser igenom?

Förutsättningarna är perfekta för en lyckad läsupplevelse – Freedom Oliver har tvingats byta identitet eftersom hon vittnat mot sin döde mans bror, hon tvingades i samma veva adoptera bort sina barn för att mannens familj inte skulle kunna spåra dem heller, barnen växer upp i en djupt religiös familj i Kentucky, när dottern anmäls som försvunnen känner Freedom att det är hennes ansvar att hitta henne. Hämnden från mannens skoningslösa familj väntar på dem.

Men även om berättelsen innehåller allt och lite till, blir det bara... för mycket. Jag tror säkert att författaren har försökt väldigt hårt att skapa en fängslande thriller, men för mig blir det mest jobbigt att läsa och jag tappar intresset.

Var du än är är Jax Millers debutroman, kanske är det också därför som osäkerheten enligt min mening lyser igenom?