25 aug 2016 06:00

25 aug 2016 06:00

Polisduo löser hemskt fall

BÖCKER

Sov du lilla videung
Cilla och Rolf Börjlind
Norstedts

Paret Börjlind tar upp bland annat flyktingproblemet, handeln med organ och EU-migranter i den fjärde boken om den unga polisen Olivia Rönning och den tidigare polisen Tom Stilton. De väver in frågeställningarna i en makaber historia där en ung pojke hittas nedgrävd i en småländsk skog. Olika fynd gör att brottet kopplas i hop med rumänsk organiserad brottslighet; Stilton och Rönning får åka till Bukarest och fortsätta utredningen.

Fler lik efter unga människor påträffas och polisen inser att det är något stort och skrämmande som pågår.

Boken är underhållande, men mycket känns igen och upprepas från de tidigare böckerna om den udda polisduon och deras chef Mette Olsäter. Ändå är det inga problem att raskt vända blad och plöja sig igenom storyn.

Paret Börjlind tar upp bland annat flyktingproblemet, handeln med organ och EU-migranter i den fjärde boken om den unga polisen Olivia Rönning och den tidigare polisen Tom Stilton. De väver in frågeställningarna i en makaber historia där en ung pojke hittas nedgrävd i en småländsk skog. Olika fynd gör att brottet kopplas i hop med rumänsk organiserad brottslighet; Stilton och Rönning får åka till Bukarest och fortsätta utredningen.

Fler lik efter unga människor påträffas och polisen inser att det är något stort och skrämmande som pågår.

Boken är underhållande, men mycket känns igen och upprepas från de tidigare böckerna om den udda polisduon och deras chef Mette Olsäter. Ändå är det inga problem att raskt vända blad och plöja sig igenom storyn.

  • Alf Ehn