27 aug 2016 06:00

27 aug 2016 06:00

Vykort från Stockholms pärlor

BÖCKER

Station Rågsved
Lars Sundestrand
Albert Bonniers förlag

Få eller inga svenska band har varit så betydelsefulla som Ebba Grön. Som när undertecknad skulle åka och mönstra i slutet av 90-talet till exempel. Då lyssnade jag på Totalvägra säkert tio gånger till frukost. Efter att ha fyllt i en ny hälsodeklaration på plats – där jag kryssade i alla möjliga sjukdomar – fick jag gå till psykologen. Jag berättade att de fick köra mig till fängelset om de ville, jag skulle inte göra lumpen. I stället blev jag hemskickad med bussen samma eftermiddag.

I Station Rågsved blickar redaktören för legendariska punkfanzinet Funtime, Lars Sundestrand, tillbaka med hjälp av intervjuer från Funtime, vykort och bilder av Ebborna. Boken avslutas med en intervju med Fjodor inifrån fängelset där han satt för att han gjorde som han sjöng; totalvägrade.

Få eller inga svenska band har varit så betydelsefulla som Ebba Grön. Som när undertecknad skulle åka och mönstra i slutet av 90-talet till exempel. Då lyssnade jag på Totalvägra säkert tio gånger till frukost. Efter att ha fyllt i en ny hälsodeklaration på plats – där jag kryssade i alla möjliga sjukdomar – fick jag gå till psykologen. Jag berättade att de fick köra mig till fängelset om de ville, jag skulle inte göra lumpen. I stället blev jag hemskickad med bussen samma eftermiddag.

I Station Rågsved blickar redaktören för legendariska punkfanzinet Funtime, Lars Sundestrand, tillbaka med hjälp av intervjuer från Funtime, vykort och bilder av Ebborna. Boken avslutas med en intervju med Fjodor inifrån fängelset där han satt för att han gjorde som han sjöng; totalvägrade.

  • Linus Wennblom