07 sep 2016 06:00

07 sep 2016 12:03

Banks utreder hemska brott

DECKARE LÄST

När musiken tystnar
Peter Robinson
Forum

Intendent Alan Banks har blivit chef och utreder en våldtäktsanmälan från 1967, där en tidigare sångstjärna anklagas. Han börjar gräva i fallet och blir mer och mer engagerad.

Parallellt utreder hans kollegor Annie Cabbot och Gerry Masterson ett fall där en ung flicka påträffats död ute på landsbygden. Hon blev utknuffad från en skåpbil, skadades svårt och ett vittne hörde även hur en annan bil stannade på platsen en stund senare.

Fallen engagerar hela avdelningen och i båda finns det detaljer som bottnar i ett kallt och cyniskt samhälle.

Robinsons böcker om Alan Banks är redan klassiker. Det handlar om en äkta brittisk deckare där utredningsarbetet följs noga. Personligheterna är starka och Robinson är väldigt skicklig på att hitta de avgörande detaljerna.

Intendent Alan Banks har blivit chef och utreder en våldtäktsanmälan från 1967, där en tidigare sångstjärna anklagas. Han börjar gräva i fallet och blir mer och mer engagerad.

Parallellt utreder hans kollegor Annie Cabbot och Gerry Masterson ett fall där en ung flicka påträffats död ute på landsbygden. Hon blev utknuffad från en skåpbil, skadades svårt och ett vittne hörde även hur en annan bil stannade på platsen en stund senare.

Fallen engagerar hela avdelningen och i båda finns det detaljer som bottnar i ett kallt och cyniskt samhälle.

Robinsons böcker om Alan Banks är redan klassiker. Det handlar om en äkta brittisk deckare där utredningsarbetet följs noga. Personligheterna är starka och Robinson är väldigt skicklig på att hitta de avgörande detaljerna.

  • Alf Ehn