15 sep 2016 10:53

15 sep 2016 10:53

Alsterdal – lyckas igen

KRIMINALROMAN SLA HAR LÄST: Lena Jonsson

Vänd dig inte om
Tove Alsterdal
Lind & Co

Det har byggts exklusiva bostäder i den gamla parken där Beckomberga en gång låg – Europas största mentalsjukhus. Men kan man bygga bort allt som hände där? Kan det gamla bara suddas ut? Tveksamt, känns det som när man läser Alsterdals senaste och mycket välskrivna kriminalroman – Alsterdal är en favorit.

Svante Levander har träffat en ny, yngre kvinna. De flyttar in i villaidyllen. Fast för Svante blir det nya livet kortvarigt – på väg hem från affären en sen kväll knivhuggs han till döds. Den före detta frun Eva som har följt efter honom misstänks. Men var det hon? Och har den utländska kvinna som tiggde utanför affären sett vad som hände? Men Eva kan inte hitta henne. Jakten går genom ett fattigt Europa och på hemmaplan är det förflutna väldigt närvarande.

Det har byggts exklusiva bostäder i den gamla parken där Beckomberga en gång låg – Europas största mentalsjukhus. Men kan man bygga bort allt som hände där? Kan det gamla bara suddas ut? Tveksamt, känns det som när man läser Alsterdals senaste och mycket välskrivna kriminalroman – Alsterdal är en favorit.

Svante Levander har träffat en ny, yngre kvinna. De flyttar in i villaidyllen. Fast för Svante blir det nya livet kortvarigt – på väg hem från affären en sen kväll knivhuggs han till döds. Den före detta frun Eva som har följt efter honom misstänks. Men var det hon? Och har den utländska kvinna som tiggde utanför affären sett vad som hände? Men Eva kan inte hitta henne. Jakten går genom ett fattigt Europa och på hemmaplan är det förflutna väldigt närvarande.