20 sep 2016 06:00

22 sep 2016 15:37

Dansk deckare som lovar mer

DECKARE LÄST: Alf Ehn

Bye bye blackbird
Jesper Stein
Norstedts

Danske Stein skriver om polisen Axel Steen, som är en lightkopia av Jo Nesbös klassiker Harry Hole. Steen får nya uppslag i ett fyra år gammalt fall då en ung kvinna blev våldtagen och mördad. Fallet löstes inte men fick stora konsekvenser för Steen som förlorade sin hustru och var när att bli knäckt som polis.

När de nya spåren (dna efter en våldtäktsman) dyker upp tvingas Steen att ta tag i sina egna problem med ångest, relationen med sin dotter och en flykt in i haschets värld när omgivningen blir för krävande och svårhanterlig. Samtidigt måste han få tillbaka kollegornas förtroende i jakten på mördaren. Kampen mot tre motståndare blir tuff.

Boken är Steins andra om Axel Steen. Berättelsen är rapp, välskriven och spännande. Miljöbeskrivningarna av ett tufft Köpenhamn, är tänkvärda.

Danske Stein skriver om polisen Axel Steen, som är en lightkopia av Jo Nesbös klassiker Harry Hole. Steen får nya uppslag i ett fyra år gammalt fall då en ung kvinna blev våldtagen och mördad. Fallet löstes inte men fick stora konsekvenser för Steen som förlorade sin hustru och var när att bli knäckt som polis.

När de nya spåren (dna efter en våldtäktsman) dyker upp tvingas Steen att ta tag i sina egna problem med ångest, relationen med sin dotter och en flykt in i haschets värld när omgivningen blir för krävande och svårhanterlig. Samtidigt måste han få tillbaka kollegornas förtroende i jakten på mördaren. Kampen mot tre motståndare blir tuff.

Boken är Steins andra om Axel Steen. Berättelsen är rapp, välskriven och spännande. Miljöbeskrivningarna av ett tufft Köpenhamn, är tänkvärda.