06 okt 2016 12:07

06 okt 2016 12:07

Kul bok för dig som vill bli expert

FAKTA

Nytt från Bildningsakuten

Göran Everdahl

Norstedts

Göran Everdahl har återigen kommit ut med en bok som utlovar att man blir expert på fem minuter, naturligtvis med glimten i ögat. Men jodå, det kan säkert vara i princip sant, om man ger varje ämne i boken fem minuter.

I den senaste utgåvan kan läsare lära sig mer om Carl von Linné, Sound of music, helgon, Rossini, fabergéägg och mycket mycket mera.

Varje ämne får ett uppslag i boken där informationen presenteras i korta stycken med fotografier och illustrationer av André Prah. Det är kort, koncist och lättfattligt. Och som Göran Everdahl själv konstaterar i förordet, bildning och kunskap är kul.

Det är bara ett litet problem. Hur ska man komma ihåg allt man läser till nästa middag när det är tänkt att man ska briljera med sina nya kunskaper?

Göran Everdahl har återigen kommit ut med en bok som utlovar att man blir expert på fem minuter, naturligtvis med glimten i ögat. Men jodå, det kan säkert vara i princip sant, om man ger varje ämne i boken fem minuter.

I den senaste utgåvan kan läsare lära sig mer om Carl von Linné, Sound of music, helgon, Rossini, fabergéägg och mycket mycket mera.

Varje ämne får ett uppslag i boken där informationen presenteras i korta stycken med fotografier och illustrationer av André Prah. Det är kort, koncist och lättfattligt. Och som Göran Everdahl själv konstaterar i förordet, bildning och kunskap är kul.

Det är bara ett litet problem. Hur ska man komma ihåg allt man läser till nästa middag när det är tänkt att man ska briljera med sina nya kunskaper?