07 okt 2016 06:00

07 okt 2016 06:00

En debutbok som piggar upp

THRILLER

Sömngångare
Håkan Eriksson
Norstedts

En islamistisk cell håller på att byggas upp i Stockholm. Krigaren Mohammed har kommit från Tyskland för att förbereda en grupp som ska kunna slå till direkt. Jamal, som lever i en förort, har ledsnat på utanförskapet och söker något att identifiera sig med. När han kommer i kontakt med Mohammeds grupp förändras tillvaron.

Anette Jansson, Säpo, får signaler om kopplingarna mellan ungdomar och grupperna i Tyskland. Sökandet efter något, som Anette och hennes kollegor inte vet vad det är, inleds och frågan är vem som lurar vem. Säpo får ännu ett bevis på att den sidan är skicklig och sofistikerad.

Håkan Erikssons debutroman speglar ett aktuellt, skrämmande och intressant ämne. Tempot är högt och historien avslutas med en klassisk klipphängare. Fortsättningen blir spännande.

¨Alf Ehn

En islamistisk cell håller på att byggas upp i Stockholm. Krigaren Mohammed har kommit från Tyskland för att förbereda en grupp som ska kunna slå till direkt. Jamal, som lever i en förort, har ledsnat på utanförskapet och söker något att identifiera sig med. När han kommer i kontakt med Mohammeds grupp förändras tillvaron.

Anette Jansson, Säpo, får signaler om kopplingarna mellan ungdomar och grupperna i Tyskland. Sökandet efter något, som Anette och hennes kollegor inte vet vad det är, inleds och frågan är vem som lurar vem. Säpo får ännu ett bevis på att den sidan är skicklig och sofistikerad.

Håkan Erikssons debutroman speglar ett aktuellt, skrämmande och intressant ämne. Tempot är högt och historien avslutas med en klassisk klipphängare. Fortsättningen blir spännande.

¨Alf Ehn