13 okt 2016 06:00

13 okt 2016 09:01

Osynligt hot mot Sverige

THRILLER LÄST: Alf Ehn

6 dagar
David Bergman
Lind&Co

Bergmans andra bok om Johanna Lindström, som i den förra (36 timmar) blev befälhavare efter att ha avvärjt en statskupp. Nu hotas Sverige av krafter utifrån, terrorister slår till mot centrala mål i Stockholm och landet skakas även av olika attacker mot viktiga IT-system.

Lindström är nära att stryka med under den första attacken, men klarar sig och leder kampen mot en osynlig fiende. Att den har en högt uppsatt kontakt i regeringskansliet gör saken ännu svårare. Lindström lyckades identifiera fienden och gör sig beredd att slå tillbaka, samt befria Sveriges statsminister som tagits som gisslan.

Historien berättas i ett rasande tempo, språket är rappt och karaktärerna intressanta. Bergman beskriver de sofistikerade vapnen som används så att även en novis kan förstå, vilket höjer läsupplevelsen.

Bergmans andra bok om Johanna Lindström, som i den förra (36 timmar) blev befälhavare efter att ha avvärjt en statskupp. Nu hotas Sverige av krafter utifrån, terrorister slår till mot centrala mål i Stockholm och landet skakas även av olika attacker mot viktiga IT-system.

Lindström är nära att stryka med under den första attacken, men klarar sig och leder kampen mot en osynlig fiende. Att den har en högt uppsatt kontakt i regeringskansliet gör saken ännu svårare. Lindström lyckades identifiera fienden och gör sig beredd att slå tillbaka, samt befria Sveriges statsminister som tagits som gisslan.

Historien berättas i ett rasande tempo, språket är rappt och karaktärerna intressanta. Bergman beskriver de sofistikerade vapnen som används så att även en novis kan förstå, vilket höjer läsupplevelsen.