17 nov 2016 06:00

17 nov 2016 06:00

Spännande om Livs död

DECKARE LÄSTAlf Ehn

Liv
Mikaela Bley
Lind&Co

Mikaela Bleys andra bok om kriminalreportern Ellen Tamm är i början en klichéfylld berättelse om en journalist som har personliga problem och ska åka hem från storstaden för att hämta kraft. Väl hemma i lilla Örelo har ett mord på en kvinna som hette Liv begåtts, bygden kokar av rykten och Ellen Tamm kan, självklart, inte låta bli att jobba.

Sedan växer berättelsen, och författaren tar upp udda ämnen som polyamori (när någon älskar flera samtidigt) samt vanligare ämnen som ungdomsrevolter och föräldrarelationer. Samtidigt börjar Ellen, som går i terapi för sina problem, inse vad som egentligen hände när hennes tvillingsyster omkom för flera år sedan. Bokens hjältinna är nära att få betala ett högt pris för sanningen. Självklart bjuds vi på en klassisk avslutning som ska – och det gör den – få läsarna att se fram mot nästa bok.

Mikaela Bleys andra bok om kriminalreportern Ellen Tamm är i början en klichéfylld berättelse om en journalist som har personliga problem och ska åka hem från storstaden för att hämta kraft. Väl hemma i lilla Örelo har ett mord på en kvinna som hette Liv begåtts, bygden kokar av rykten och Ellen Tamm kan, självklart, inte låta bli att jobba.

Sedan växer berättelsen, och författaren tar upp udda ämnen som polyamori (när någon älskar flera samtidigt) samt vanligare ämnen som ungdomsrevolter och föräldrarelationer. Samtidigt börjar Ellen, som går i terapi för sina problem, inse vad som egentligen hände när hennes tvillingsyster omkom för flera år sedan. Bokens hjältinna är nära att få betala ett högt pris för sanningen. Självklart bjuds vi på en klassisk avslutning som ska – och det gör den – få läsarna att se fram mot nästa bok.