26 nov 2016 06:00

28 nov 2016 09:34

Hockeystadens hemligheter

ROMAN LÄST: Alf Ehn

Björnstad
Fredrik Backman
Pirat

Den som har tålamod, med en inledning som luktar Max Lundgrens klassiker Åshöjdens BK lång väg, blir riklig belönad med en härlig läsupplevelse. Backmans berättelse om den lilla staden Björnstad, som präglas av ishockeyklubben, växer och blir en naken betraktelse om vad som händer när det oförlåtliga brottet händer och hur det påverkar människorna i samhället. Helt plötsligt blir förövaren offret, och offret blir syndabocken.

I centrum står Peter Andersson, bygdens son som efter en NHL-karriär flyttat hem för att bli sportchef för hockeyklubben.

Backman, som bland annat skrivet om mannen som heter Ove, har en berättande och analyserande stil som passar alldeles utmärkt. Han bjuder även på utsökta beskrivningar av karaktärerna i boken. Läsningen lovar mer och nästa år kommer uppföljaren.

Den som har tålamod, med en inledning som luktar Max Lundgrens klassiker Åshöjdens BK lång väg, blir riklig belönad med en härlig läsupplevelse. Backmans berättelse om den lilla staden Björnstad, som präglas av ishockeyklubben, växer och blir en naken betraktelse om vad som händer när det oförlåtliga brottet händer och hur det påverkar människorna i samhället. Helt plötsligt blir förövaren offret, och offret blir syndabocken.

I centrum står Peter Andersson, bygdens son som efter en NHL-karriär flyttat hem för att bli sportchef för hockeyklubben.

Backman, som bland annat skrivet om mannen som heter Ove, har en berättande och analyserande stil som passar alldeles utmärkt. Han bjuder även på utsökta beskrivningar av karaktärerna i boken. Läsningen lovar mer och nästa år kommer uppföljaren.