29 nov 2016 11:43

29 nov 2016 11:43

Terroristerna mördade frun

SKÖNLITTERATUR SLA HAR LÄSTLena Jonsson

Mitt hat får ni inte
Antoine Leiris
Atlantis

Ett sms med frågan om allt var okej, fick Antoine Leiris att sätta på tv:n den där kvällen i november förra året. Han insåg genast vad som pågick i Paris och han ringde sin fru Hélène, också mor till den drygt ettårige sonen. Han fick inget svar.

Hon tillsammans med 88 andra människor mördades av terrorister i konsertlokalen Bataclan. Bara dagar senare skrev han till hennes mördare på facebook och klargjorde för dem att han aldrig förlåter dem, men att de inte får hans hat.

Boken, oj vilken bok, är omöjlig att läsa utan att beröras på djupet. När han beskriver sonens fysiska längtan efter mamman, hans egen längtan efter kvinnan som var hans livs kärlek och som han egentligen inte kan leva utan, kommer tårarna. Men ändå, mitt i den svåraste sorgen finns det ändå ett hopp om att livet måste fortsätta.

Ett sms med frågan om allt var okej, fick Antoine Leiris att sätta på tv:n den där kvällen i november förra året. Han insåg genast vad som pågick i Paris och han ringde sin fru Hélène, också mor till den drygt ettårige sonen. Han fick inget svar.

Hon tillsammans med 88 andra människor mördades av terrorister i konsertlokalen Bataclan. Bara dagar senare skrev han till hennes mördare på facebook och klargjorde för dem att han aldrig förlåter dem, men att de inte får hans hat.

Boken, oj vilken bok, är omöjlig att läsa utan att beröras på djupet. När han beskriver sonens fysiska längtan efter mamman, hans egen längtan efter kvinnan som var hans livs kärlek och som han egentligen inte kan leva utan, kommer tårarna. Men ändå, mitt i den svåraste sorgen finns det ändå ett hopp om att livet måste fortsätta.