07 dec 2016 06:00

07 dec 2016 06:00

Keplers böcker blir allt bättre

KRIMINALROMAN LÄST: Alf Ehn

Kaninjägaren
Lars Kepler
Albert Bonniers förlag

Kriminalkommissarie Joona Linna sitter i fängelse för en våldsam fritagning av en fånge. Nu behövs hans tjänster. En misstänkt mördare, som kallas Kaninjägaren, går lös och Linna går med på att hjälpa till.

Det första spåret leder ingenstans, men Linna och Saga Bauer på Säpo hittar en ny infallsvinkel efter att ha avslöjat en hemsk hemlighet. De listar ut vilka som finns på jägarens dödslista och är snart mördaren på spåren. Jakten blir en kamp mot klockan, en efter en får sätta livet till, men till slut blir jägaren jagad då Linna når fram.

Boken är den femte om Jonna Linna av pseudonymen Lars Kepler. Böckerna utvecklas och de senaste, inte minst ”Kaninjägaren” är bladvändare. Historien byggs upp och avslutas med stilistisk känsla. Självklart finns det en aptitretare i det sista kapitlet.

Kriminalkommissarie Joona Linna sitter i fängelse för en våldsam fritagning av en fånge. Nu behövs hans tjänster. En misstänkt mördare, som kallas Kaninjägaren, går lös och Linna går med på att hjälpa till.

Det första spåret leder ingenstans, men Linna och Saga Bauer på Säpo hittar en ny infallsvinkel efter att ha avslöjat en hemsk hemlighet. De listar ut vilka som finns på jägarens dödslista och är snart mördaren på spåren. Jakten blir en kamp mot klockan, en efter en får sätta livet till, men till slut blir jägaren jagad då Linna når fram.

Boken är den femte om Jonna Linna av pseudonymen Lars Kepler. Böckerna utvecklas och de senaste, inte minst ”Kaninjägaren” är bladvändare. Historien byggs upp och avslutas med stilistisk känsla. Självklart finns det en aptitretare i det sista kapitlet.