12 jan 2017 11:25

12 jan 2017 11:25

Gripande öde

SJÄLVBIOGRAFI

10 år i frihet
Natascha Kampusch
Albert Bonniers förlag

1998, när Natascha Kampusch var tio år gammal, kidnappades hon av en man när hon var på väg till skolan i hemstaden Wien. Hon var fängslad, största delen av tiden i en liten fängelsehåla under jord, i åtta år, innan hon till slut kunde rymma.

2011 utkom hennes bok 3096 dagar där hon berättade om sitt liv i fångenskap, och nu har hon skrivit en ny bok om hur det är att försöka komma tillbaka till en normal tillvaro.

Nataschas berättelse är mycket gripande och ett fruktansvärt vittnesmål om hur det är att kidnappas och låsas in under flera år. Efter att ha läst hennes första bok trodde jag att den nya skulle vara ljusare och mer hoppfull.

Naturligtvis är den det på så sätt att hon nu är fri, men att läsa hennes berättelse om hur hon har behandlats efter fångenskapen är skrämmande. Både privatpersoner och myndigheter har utsatt henne för hån, lögner och förtal.

Boken är mycket läsvärd och ger många tankeställare om hur vi människor behandlar varandra.

Anna Warner

1998, när Natascha Kampusch var tio år gammal, kidnappades hon av en man när hon var på väg till skolan i hemstaden Wien. Hon var fängslad, största delen av tiden i en liten fängelsehåla under jord, i åtta år, innan hon till slut kunde rymma.

2011 utkom hennes bok 3096 dagar där hon berättade om sitt liv i fångenskap, och nu har hon skrivit en ny bok om hur det är att försöka komma tillbaka till en normal tillvaro.

Nataschas berättelse är mycket gripande och ett fruktansvärt vittnesmål om hur det är att kidnappas och låsas in under flera år. Efter att ha läst hennes första bok trodde jag att den nya skulle vara ljusare och mer hoppfull.

Naturligtvis är den det på så sätt att hon nu är fri, men att läsa hennes berättelse om hur hon har behandlats efter fångenskapen är skrämmande. Både privatpersoner och myndigheter har utsatt henne för hån, lögner och förtal.

Boken är mycket läsvärd och ger många tankeställare om hur vi människor behandlar varandra.

Anna Warner