20 feb 2017 15:33

20 feb 2017 15:33

Jørn Lier Horst lämnar luckor

DECKARE

Nattmannen
Jørn Lier Horst
Lind&co

Nattmannen inleds med att en flickas avhuggna huvud hittas på en påle, centralt i Larvik. Kort därefter hittar en fiskare ytterligare ett lik och William Wisting får återigen ett allvarligt fall att lösa.

Precis som vanligt har hans dotter Line, journalist på VG, en central roll eftersom hon rapporterar om fallet. Den här historien utspelar sig dock i början av Lines karriär eftersom Nattmannen skrevs 2009.

Lier Horst berättar även den här historien på sitt stillsamma sätt där envetet polisarbete till slut ger resultat. Men den här boken fångar mig inte lika mycket som hans andra böcker och det är svårt att sätta fingret på vad det är.

Jag ser vissa luckor där historien hade tjänat på att byggas ut. Jag skulle också ha velat ha mer kött och blod i de karaktärer som saknar det, och framför allt Nattmannen själv.

Nattmannen inleds med att en flickas avhuggna huvud hittas på en påle, centralt i Larvik. Kort därefter hittar en fiskare ytterligare ett lik och William Wisting får återigen ett allvarligt fall att lösa.

Precis som vanligt har hans dotter Line, journalist på VG, en central roll eftersom hon rapporterar om fallet. Den här historien utspelar sig dock i början av Lines karriär eftersom Nattmannen skrevs 2009.

Lier Horst berättar även den här historien på sitt stillsamma sätt där envetet polisarbete till slut ger resultat. Men den här boken fångar mig inte lika mycket som hans andra böcker och det är svårt att sätta fingret på vad det är.

Jag ser vissa luckor där historien hade tjänat på att byggas ut. Jag skulle också ha velat ha mer kött och blod i de karaktärer som saknar det, och framför allt Nattmannen själv.