17 mar 2017 06:00

17 mar 2017 06:00

Träffsäkra personporträtt

ROMAN LÄST

Andras vänner

Liane Moriarty

Albert Bonniers förlag

Clementine och Sam, deras döttrar, Clementines barndomsvän Erika och hennes man Oliver blir bjudna på grillkväll hos Vid och Tiffany, och deras dotter. Det som var tänkt som en helt vanlig middag blir i stället en kväll som förändrar livet för dem alla.

Det finns tydliga ”före”, ”under” och ”efter”, och författaren Liane Moriarty varvar dessa tre tidsrymder på ett mycket skickligt sätt. Samtidigt som läsaren får följa med till Clementines och Erikas barndom, är man med på festen och får i, ungefär vartannat kapitel, reda på vad som händer efter det där som förändrade livet.

Det här är den andra boken av Liane Moriarty jag läser och jag gillar verkligen hennes sätt att ge sina karaktärer liv, och hur, med sådan stor trovärdighet, deras handlingar i pressade situationer beskrivs.

Clementine och Sam, deras döttrar, Clementines barndomsvän Erika och hennes man Oliver blir bjudna på grillkväll hos Vid och Tiffany, och deras dotter. Det som var tänkt som en helt vanlig middag blir i stället en kväll som förändrar livet för dem alla.

Det finns tydliga ”före”, ”under” och ”efter”, och författaren Liane Moriarty varvar dessa tre tidsrymder på ett mycket skickligt sätt. Samtidigt som läsaren får följa med till Clementines och Erikas barndom, är man med på festen och får i, ungefär vartannat kapitel, reda på vad som händer efter det där som förändrade livet.

Det här är den andra boken av Liane Moriarty jag läser och jag gillar verkligen hennes sätt att ge sina karaktärer liv, och hur, med sådan stor trovärdighet, deras handlingar i pressade situationer beskrivs.