19 maj 2017 15:44

19 maj 2017 15:44

Läsvärt om Roms historia

HISTORIA BOKRECENSION: Linus Hellman

Rom – En stads historia.
Eskil Fagerström.
Historiska Media.

Rom byggdes inte på en dag, brukar det heta och den italienska huvudstaden är en stad med en komplex historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden.

Eskil Fagerström tar med läsaren på en lång resa från där allt började i byn vid floden Tibern för 3 000 år sedan fram till dagens Rom.

Däremellan bjuds läsaren på en berättelse om en stad med en skiftande kulturell och politisk historia i en stad där åtskilliga historiska storheter har verkat under århundradena. Det här är en utmärkt bok om en fascinerande stad med en djup och rik historia. På ett överskådligt sätt skildras de olika historiska perioderna.

Det här en perfekt bok för den som vill veta mer och fördjupa sig i den eviga stadens imponerande historia men författaren levererar också en intressant och läsvärd analys av tillståndet i dagens Rom.

Rom byggdes inte på en dag, brukar det heta och den italienska huvudstaden är en stad med en komplex historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden.

Eskil Fagerström tar med läsaren på en lång resa från där allt började i byn vid floden Tibern för 3 000 år sedan fram till dagens Rom.

Däremellan bjuds läsaren på en berättelse om en stad med en skiftande kulturell och politisk historia i en stad där åtskilliga historiska storheter har verkat under århundradena. Det här är en utmärkt bok om en fascinerande stad med en djup och rik historia. På ett överskådligt sätt skildras de olika historiska perioderna.

Det här en perfekt bok för den som vill veta mer och fördjupa sig i den eviga stadens imponerande historia men författaren levererar också en intressant och läsvärd analys av tillståndet i dagens Rom.