08 jun 2017 15:27

08 jun 2017 15:29

Pulserande om farliga stigar

ROMAN

Den som går på tigerstigar
Helena Thorfinn
Norstedts

I Thorfinns debutroman hamnade läsarna i ett hett, livligt, pulserande och ibland stinkande Bagladesh. I Den som går på tigerstigar är vi återigen i Dhaka och möter ett myller av människor som nu också är rädda efter ett terrorattentat. Sofia arbetar för jämställdhet och mänskliga rättigheter, arbetsplatsen är den svenska ambassaden. Janne och de två barnen är med.

Familjen återvänder efter att ha haft semester hemma i Sverige och märker tydligt förändringen efter attentatet. Men även privat är det annorlunda, Janne känner sig mer och mer uttråkad av att vara ”hemma-man” och vill ha yrkesmässig stimulans. Sofia gör en studieresa i det tigertäta träsket Sunderbans och hon inser för sent hur farlig situationen är, effekterna blir allvarliga och förföljer henne långt efter att hon räddats tillbaka till civilisationen.

I Thorfinns debutroman hamnade läsarna i ett hett, livligt, pulserande och ibland stinkande Bagladesh. I Den som går på tigerstigar är vi återigen i Dhaka och möter ett myller av människor som nu också är rädda efter ett terrorattentat. Sofia arbetar för jämställdhet och mänskliga rättigheter, arbetsplatsen är den svenska ambassaden. Janne och de två barnen är med.

Familjen återvänder efter att ha haft semester hemma i Sverige och märker tydligt förändringen efter attentatet. Men även privat är det annorlunda, Janne känner sig mer och mer uttråkad av att vara ”hemma-man” och vill ha yrkesmässig stimulans. Sofia gör en studieresa i det tigertäta träsket Sunderbans och hon inser för sent hur farlig situationen är, effekterna blir allvarliga och förföljer henne långt efter att hon räddats tillbaka till civilisationen.