13 jul 2017 06:00

13 jul 2017 06:00

Härlig final på Lapidus trilogi

ROMAN LÄST: Alf Ehn

Top Dogg
Jens Lapidus
Wahlström & Widstrand

Boken är den avslutande i trilogin om den udda duon advokaten Emelie och den tidigare kriminelle Teddy. Det som byggdes upp i ”Vip-rummet” och ”Sthlm delete” får sin upplösning och Lapidus levererar spänning och raffinerade intriger.

Teddy och Emelie fortsätter jakten på ett nätverk som utnyttjar unga kvinnor, men en polisläcka sätter dem i en livsfarlig situation. Vem som jagar vem är oklart.

I en parallell historia söker Teddys systerson Nikola, som ger upp ambitionen att leva ett ärligt liv, efter den som mördade hans kompis. Han kommer i kontakt med Roksana som hittar narkotika, säljer det och får en självutnämnd knarkkung efter sig. För att kunna gå vidare ställs hon inför svåra val.

Till slut vävs de tre historierna samman, och olika lojaliteter ställs mot varandra.

Boken är den avslutande i trilogin om den udda duon advokaten Emelie och den tidigare kriminelle Teddy. Det som byggdes upp i ”Vip-rummet” och ”Sthlm delete” får sin upplösning och Lapidus levererar spänning och raffinerade intriger.

Teddy och Emelie fortsätter jakten på ett nätverk som utnyttjar unga kvinnor, men en polisläcka sätter dem i en livsfarlig situation. Vem som jagar vem är oklart.

I en parallell historia söker Teddys systerson Nikola, som ger upp ambitionen att leva ett ärligt liv, efter den som mördade hans kompis. Han kommer i kontakt med Roksana som hittar narkotika, säljer det och får en självutnämnd knarkkung efter sig. För att kunna gå vidare ställs hon inför svåra val.

Till slut vävs de tre historierna samman, och olika lojaliteter ställs mot varandra.