18 jul 2017 06:00

18 jul 2017 06:00

Svart historia om mörk figur

ROMAN LÄST

Uppståndelsen
Butler & Öhrlund
Lind & Co

Psykopaten Christopher Silfverbielke har flytt Sverige och är i stort sett utblottad. I Thailand sol och vårar han en rik änka, Mary Jo Chaplain. När äktenskapet är klart dödar Silfverbielke hustrun och ser fram emot arvet på 150 miljoner dollar.

Så enkelt är det inte, och sedan löper berättelsen om hänsynslöse Silfverbielke på i samma galna, tempofyllda och underhållande stil som i de tidigare böckerna. Han sniffar kokain, smider djävulska planer, kränker kvinnor och dödar med samma iskalla och svarta själ.

Christopher drivs av ett hämndpatos, alla som sviker honom ska straffas (=dödas) men andra starkare drifter tar över, och hans nya plan överträffar allt det han gjort tidigare. Det får vi läsa mer om i nästa bok. Som vanligt sätter Dan Buthler och Dag Öhrlund punkt med en cliffhanger.

Psykopaten Christopher Silfverbielke har flytt Sverige och är i stort sett utblottad. I Thailand sol och vårar han en rik änka, Mary Jo Chaplain. När äktenskapet är klart dödar Silfverbielke hustrun och ser fram emot arvet på 150 miljoner dollar.

Så enkelt är det inte, och sedan löper berättelsen om hänsynslöse Silfverbielke på i samma galna, tempofyllda och underhållande stil som i de tidigare böckerna. Han sniffar kokain, smider djävulska planer, kränker kvinnor och dödar med samma iskalla och svarta själ.

Christopher drivs av ett hämndpatos, alla som sviker honom ska straffas (=dödas) men andra starkare drifter tar över, och hans nya plan överträffar allt det han gjort tidigare. Det får vi läsa mer om i nästa bok. Som vanligt sätter Dan Buthler och Dag Öhrlund punkt med en cliffhanger.

  • Alf Ehn