19 jul 2017 22:26

19 jul 2017 22:26

Konflikt på skolgården

BARN: Johan Espefält

Spela kula
Helena Bross & Christel Rönns
Bonnier Carlsen

Det har skrivits många böcker om gänget i klass 1B och Spela kula är ännu en i raden. Den handlar om skolbarnens aktiviteter på rasterna och när de yngre eleverna inte får vara med och spela innebandy väljer de att spela kula i stället. Till slut vill Roy som inte lät de yngre vara med på innebandy också spela kula, vilket spetsar till det hela.

Helena Bross skriver texten medan Christel Rönns står för bilder och layout i denna pedagogiska barnbok.

Historien om barnen i klass 1B är intressant och tillsammans med bilderna skapar den en levande berättelse. Samtidigt ställer boken viktiga frågor om hur man agerar mot varandra och vad olika saker kan få för konsekvenser.

Svårighetsmässigt är boken en lagom utmaning för barn som precis har lärt sig att läsa.

Det har skrivits många böcker om gänget i klass 1B och Spela kula är ännu en i raden. Den handlar om skolbarnens aktiviteter på rasterna och när de yngre eleverna inte får vara med och spela innebandy väljer de att spela kula i stället. Till slut vill Roy som inte lät de yngre vara med på innebandy också spela kula, vilket spetsar till det hela.

Helena Bross skriver texten medan Christel Rönns står för bilder och layout i denna pedagogiska barnbok.

Historien om barnen i klass 1B är intressant och tillsammans med bilderna skapar den en levande berättelse. Samtidigt ställer boken viktiga frågor om hur man agerar mot varandra och vad olika saker kan få för konsekvenser.

Svårighetsmässigt är boken en lagom utmaning för barn som precis har lärt sig att läsa.