14 aug 2017 18:38

14 aug 2017 18:38

Intressant läsning om Paris

FACKLITTERATUR BOKRECENSION

Paris, En stads historia.
Anna Thulin.
Historiska Media.

Paris är en av världens vackraste städer. Journalisten Anna Thulin som har bott och arbetat i den franska huvudstaden ger i den här boken en sammanfattning av stadens historia. Det är en lång och fascinerande historia.

Paris har genomlevt det mesta genom århundradena såsom revolutioner, ockupationer och världskrig. Vi får följa med från början när staden formades vid floden Seine och genom flera spännande tidsepoker fram till dagens moderna Paris.

Thulin levererar också flera tips om platser att besöka i slutet av varje kapitel. Det är givna sevärdheter men även besöksmål som förblir okända för den breda massan. På så sätt blir den här boken även en utmärkt guide för den som vill besöka Paris eller som bara är intresserad av att fördjupa sig i stadens intressanta historia som Thulin överskådliggör på ett gediget sätt.

Paris är en av världens vackraste städer. Journalisten Anna Thulin som har bott och arbetat i den franska huvudstaden ger i den här boken en sammanfattning av stadens historia. Det är en lång och fascinerande historia.

Paris har genomlevt det mesta genom århundradena såsom revolutioner, ockupationer och världskrig. Vi får följa med från början när staden formades vid floden Seine och genom flera spännande tidsepoker fram till dagens moderna Paris.

Thulin levererar också flera tips om platser att besöka i slutet av varje kapitel. Det är givna sevärdheter men även besöksmål som förblir okända för den breda massan. På så sätt blir den här boken även en utmärkt guide för den som vill besöka Paris eller som bara är intresserad av att fördjupa sig i stadens intressanta historia som Thulin överskådliggör på ett gediget sätt.