15 aug 2017 13:32

15 aug 2017 13:32

Spännande från start

THRILLER SLA HAR LÄST: Lena Jonsson

Jag ser dig
Clare Mackintosh
Lind & Co

När man vet att boken man håller i handen är en psykologisk thriller då inser man att titeln, Jag ser dig, så klart syftar på att någon som man inte vill, ändå ser. Just den känslan följer med genom varje sida i denna välskrivna och obehagliga roman. Det börjar med att Zoe Walker, som lever ett ordinärt liv i London, upptäcker en bild på sig själv bland småannonserna i en tidning. Ett telefonnummer finns med, inget mer. Men när hon visar bilden för sin familj tycker det inte ens att det är hon. Zoe kan dock inte släppa det och nästa dag är det en ny bild på en annan kvinna och en tredje kvinnan dagen efter det. Men även om ingen tycks se det allvar som Zoe ser, blir det på allvar när en av kvinnorna hittas mördad.

Författaren av succén Jag lät dig gå visar med Jag ser dig att hon återigen har skapat en nervpirrande thriller.

När man vet att boken man håller i handen är en psykologisk thriller då inser man att titeln, Jag ser dig, så klart syftar på att någon som man inte vill, ändå ser. Just den känslan följer med genom varje sida i denna välskrivna och obehagliga roman. Det börjar med att Zoe Walker, som lever ett ordinärt liv i London, upptäcker en bild på sig själv bland småannonserna i en tidning. Ett telefonnummer finns med, inget mer. Men när hon visar bilden för sin familj tycker det inte ens att det är hon. Zoe kan dock inte släppa det och nästa dag är det en ny bild på en annan kvinna och en tredje kvinnan dagen efter det. Men även om ingen tycks se det allvar som Zoe ser, blir det på allvar när en av kvinnorna hittas mördad.

Författaren av succén Jag lät dig gå visar med Jag ser dig att hon återigen har skapat en nervpirrande thriller.