22 aug 2017 06:00

22 aug 2017 06:00

Dubbla fall för tuffe Bosch

DECKARE LÄSTAlf Ehn

Inte ett farväl
Michael Connelly
Norstedts

Hårdkokte deckaren Harry Bosch får i uppdrag att hitta en kvinna som en miljardär väntade barn tillsammans med för flera år sedan. Då försvann kvinnan, och nu vill den döende miljardären veta om det finns en arvinge. Via noggrant polisjobb lyckas Bosch hitta spår efter kvinnan men det är många som intresserar sig för hennes öde och eventuella släktingar.

Parallellt utreder Bosch en våldtäkt i ett mindre distrikt i Los Angeles. Han ser kopplingar till andra fall och inser att förövaren måste stoppas snabbt, innan fler kvinnor drabbas. Att kollegan Bella Lourdes försvinner under utredningen ökar pressen på Bosch.

Connellys senast Bosch-bok håller, som vanligt, god klass och är en bladvändare. Historien är bra, men den hamnar väl snabbt in i författarens mall.

Hårdkokte deckaren Harry Bosch får i uppdrag att hitta en kvinna som en miljardär väntade barn tillsammans med för flera år sedan. Då försvann kvinnan, och nu vill den döende miljardären veta om det finns en arvinge. Via noggrant polisjobb lyckas Bosch hitta spår efter kvinnan men det är många som intresserar sig för hennes öde och eventuella släktingar.

Parallellt utreder Bosch en våldtäkt i ett mindre distrikt i Los Angeles. Han ser kopplingar till andra fall och inser att förövaren måste stoppas snabbt, innan fler kvinnor drabbas. Att kollegan Bella Lourdes försvinner under utredningen ökar pressen på Bosch.

Connellys senast Bosch-bok håller, som vanligt, god klass och är en bladvändare. Historien är bra, men den hamnar väl snabbt in i författarens mall.