23 aug 2017 14:26

23 aug 2017 14:26

Spänning i toppklass

SKÖNLITTERATUR

Andras döttrar
Amy Gentry
Albert Bonniers förlag

Lillasyster Jane sitter i en garderob och håller andan, livrädd, samtidigt som Julie, hennes 13-åriga storasyster förs iväg av en man med en kniv i handen mitt i natten från deras hem. Föräldrarna sover.

Julie kommer inte tillbaka men familjen försöker ändå tro att hon en dag ska återvända. Men flera år senare kommer det plötsligt en ung kvinna och ringer på deras dörr, hon säger att hon är den försvunna dottern och glädjen vet inga gränser. Familjen är samlad när den kidnappade dottern kommer tillbaka.

Men är det hon? Efter ett tag börjar mamman tvivla och uppgifter från andra håll gör tvivlen starkare. Dotterns återkomst drar också upp mycket annat till ytan som dolts i djupet.

Andras döttrar är spännande och överraskande – ovissheten hänger med till de sista sidorna.

Lillasyster Jane sitter i en garderob och håller andan, livrädd, samtidigt som Julie, hennes 13-åriga storasyster förs iväg av en man med en kniv i handen mitt i natten från deras hem. Föräldrarna sover.

Julie kommer inte tillbaka men familjen försöker ändå tro att hon en dag ska återvända. Men flera år senare kommer det plötsligt en ung kvinna och ringer på deras dörr, hon säger att hon är den försvunna dottern och glädjen vet inga gränser. Familjen är samlad när den kidnappade dottern kommer tillbaka.

Men är det hon? Efter ett tag börjar mamman tvivla och uppgifter från andra håll gör tvivlen starkare. Dotterns återkomst drar också upp mycket annat till ytan som dolts i djupet.

Andras döttrar är spännande och överraskande – ovissheten hänger med till de sista sidorna.

  • Lena Jonsson