29 aug 2017 06:00

29 aug 2017 06:00

En bok värd att komma ihåg

ROMAN LÄST: Alf Ehn

Älska, glömma och förlåta
Lori Nelson Spielman
Albert Bonniers förlag

Hannah Farr, framgångsrik programledare hos ett tv-bolag i New Orleans, får ett brev från tidigare klasskamrat. Fiona Knowles har skickat två stenar och ber om förlåtelse. En sten ska Hannah skicka till Fiona om hon förlåter henne, den andra ska skickas till någon som Hannah vill be om förlåtelse.

De både stenarna sätter igång en process om påverkar Hannahs tillvaro, allt från jobbet till förhållandet med stadens borgmästare. Hannahs bakgrund blir allmän egendom och hon måste närma sig sin mamma, som hon inte pratat med på 20 år.

Under drygt 200 sidor känns boken som ett förutsägbart pekoral, där det väntade sker enligt klassisk USA-modell. Sedan börjar det hända oväntade saker. Lori Nelson Spielman får ihop en intressant historia som håller hela vägen.

Hannah Farr, framgångsrik programledare hos ett tv-bolag i New Orleans, får ett brev från tidigare klasskamrat. Fiona Knowles har skickat två stenar och ber om förlåtelse. En sten ska Hannah skicka till Fiona om hon förlåter henne, den andra ska skickas till någon som Hannah vill be om förlåtelse.

De både stenarna sätter igång en process om påverkar Hannahs tillvaro, allt från jobbet till förhållandet med stadens borgmästare. Hannahs bakgrund blir allmän egendom och hon måste närma sig sin mamma, som hon inte pratat med på 20 år.

Under drygt 200 sidor känns boken som ett förutsägbart pekoral, där det väntade sker enligt klassisk USA-modell. Sedan börjar det hända oväntade saker. Lori Nelson Spielman får ihop en intressant historia som håller hela vägen.