30 aug 2017 06:00

30 aug 2017 13:10

En lysande uppföljning

ROMAN LÄST: Alf Ehn

Vi mot er
Fredrik Backman
Forum

Uppföljaren till kritikerrosade ”Björnstad” ger ännu en dimension av den lilla Norrlandskommunen, som präglas av ishockeyn och konkurrensen mellan klubbarna Björnstad och Hed. Rivaliteten utnyttjas av politiker och blir en kamp om pengar och makt. Backman skildrar spelet genom en berättande, allvetande, analyserande men spännande stil. En ung lirares hemlighet avslöjas, betydelsen av huliganernas kamp, solidariteten mot sina egna och fiendskapen mot ”de andra”. Huvudpersonerna från den första boken påverkas alla av nyordningen. För vissa går det illa.

Backman skriver om lojalitet och kärlek, men fångar även känslorna hos lagidrottare på ett lysande sätt. Alla som gillar sådana beskrivningar får sitt lystmäte.

Del tre är på gång. Vi ser fram emot den.

Uppföljaren till kritikerrosade ”Björnstad” ger ännu en dimension av den lilla Norrlandskommunen, som präglas av ishockeyn och konkurrensen mellan klubbarna Björnstad och Hed. Rivaliteten utnyttjas av politiker och blir en kamp om pengar och makt. Backman skildrar spelet genom en berättande, allvetande, analyserande men spännande stil. En ung lirares hemlighet avslöjas, betydelsen av huliganernas kamp, solidariteten mot sina egna och fiendskapen mot ”de andra”. Huvudpersonerna från den första boken påverkas alla av nyordningen. För vissa går det illa.

Backman skriver om lojalitet och kärlek, men fångar även känslorna hos lagidrottare på ett lysande sätt. Alla som gillar sådana beskrivningar får sitt lystmäte.

Del tre är på gång. Vi ser fram emot den.