30 aug 2017 19:00

30 aug 2017 19:00

Läsvärt om aktuellt land

HISTORIA BOKRECENSION: Linus Hellman

Polens historia.
Artur Szulc.
Historiska Media.

Den politiska utvecklingen i Polen de senaste åren har gjort att landet har hamnat i fokus.

Författaren Artur Szulc har skrivit en läsvärd bok om landet vars historia onekligen är spännande.

Vi får följa med på en resa genom århundradena, från 900-talet fram till i dag, där flera intressanta och viktiga episoder blir belysta. Polen, trängd mellan stormakter och imperium, har överlevt dramatiska perioder med inre spänningar, krig och ockupationer.

Boken fokuserar främst på landets återkomst som självständig nation efter att ha varit bortsuddat ifrån kartan i 123 år. Under mellankrigstiden fick polackerna leva i någorlunda frihet men därefter följde först ett nazistiskt och sedan ett kommunistiskt förtryck.

Det här är en utmärkt bok som ger värdefull läsning för den som vill fördjupa sig i Polens historia och försöka förstå dagens utveckling.

Den politiska utvecklingen i Polen de senaste åren har gjort att landet har hamnat i fokus.

Författaren Artur Szulc har skrivit en läsvärd bok om landet vars historia onekligen är spännande.

Vi får följa med på en resa genom århundradena, från 900-talet fram till i dag, där flera intressanta och viktiga episoder blir belysta. Polen, trängd mellan stormakter och imperium, har överlevt dramatiska perioder med inre spänningar, krig och ockupationer.

Boken fokuserar främst på landets återkomst som självständig nation efter att ha varit bortsuddat ifrån kartan i 123 år. Under mellankrigstiden fick polackerna leva i någorlunda frihet men därefter följde först ett nazistiskt och sedan ett kommunistiskt förtryck.

Det här är en utmärkt bok som ger värdefull läsning för den som vill fördjupa sig i Polens historia och försöka förstå dagens utveckling.