12 sep 2017 06:00

12 sep 2017 06:00

Skrämmande bild av Sverige

KRIMINALROMAN LÄST: Alf Ehn

Patrioterna
Pascal Engman
Piratförlaget

Journalister, som skrivit om invandringen, mördas i Stockholm av en grupp män. Gruppen leds av rikemansonen Carl Cederhielm och ska ”skydda” Sverige. En ung och karriärsugen journalist, Madeleine Winther, och har ett scoop på gång. I Chile finns August. Han väntar på att få åka hem till Sverige och jobbar som livvakt åt en vapenhandlare.

Debutanten Pascal Engman lyckas väva ihop de tre historierna, boken är både spännande och skrämmande. Engman försöker ge en förklaring hur till synes vanliga människor förvandlas till främlingsfientliga och cyniska mördare. Han ställer bland annat frågan vem som är svensk, och vad som bestämmer det. Engman ger en dystopisk bild av Sverige. De fiktiva händelserna kopplas samman med verkliga (attentatet på Drottningsgatan), vilket ökar realismen.

Journalister, som skrivit om invandringen, mördas i Stockholm av en grupp män. Gruppen leds av rikemansonen Carl Cederhielm och ska ”skydda” Sverige. En ung och karriärsugen journalist, Madeleine Winther, och har ett scoop på gång. I Chile finns August. Han väntar på att få åka hem till Sverige och jobbar som livvakt åt en vapenhandlare.

Debutanten Pascal Engman lyckas väva ihop de tre historierna, boken är både spännande och skrämmande. Engman försöker ge en förklaring hur till synes vanliga människor förvandlas till främlingsfientliga och cyniska mördare. Han ställer bland annat frågan vem som är svensk, och vad som bestämmer det. Engman ger en dystopisk bild av Sverige. De fiktiva händelserna kopplas samman med verkliga (attentatet på Drottningsgatan), vilket ökar realismen.