28 sep 2017 16:22

28 sep 2017 16:22

Ät rätt mat för att träna rätt

HÄLSA LÄST: Alf Ehn

Maten bakom resultaten
Linda Bakkman
Norstedts

Näringsfysiolog Linda Bakkman har bland annat jobbat som rådgivare i kost åt Sveriges olympiska kommitté, SOK.

I sin nya bok utgår hon från att träningspasset påbörjas och avslutas med att man äter. Vad, hur mycket och när vi käkar är avgörande för att alla träningstimmar ska ge resultat. Fel sorts mat, eller på fel tider, kan spoliera mycket.

Bakkman beskriver olika företeelser, kommer med tips, råd och förmaningar. Bland annat konstaterar hon att alkohol i små doser och olika sammanhang kan ha positiva effekter, för stora mängder ger en motsatt effekt, men påminner om att alkohol är dopingklassat.

Boken innehåller förslag på hur en kostdagbok, inklusive maträtter. En mängd recept, allt från smoothie till avancerade varmrätter, ger en logisk avslutning.

Näringsfysiolog Linda Bakkman har bland annat jobbat som rådgivare i kost åt Sveriges olympiska kommitté, SOK.

I sin nya bok utgår hon från att träningspasset påbörjas och avslutas med att man äter. Vad, hur mycket och när vi käkar är avgörande för att alla träningstimmar ska ge resultat. Fel sorts mat, eller på fel tider, kan spoliera mycket.

Bakkman beskriver olika företeelser, kommer med tips, råd och förmaningar. Bland annat konstaterar hon att alkohol i små doser och olika sammanhang kan ha positiva effekter, för stora mängder ger en motsatt effekt, men påminner om att alkohol är dopingklassat.

Boken innehåller förslag på hur en kostdagbok, inklusive maträtter. En mängd recept, allt från smoothie till avancerade varmrätter, ger en logisk avslutning.