07 maj 2018 12:26

07 maj 2018 12:26

Den omöjliga kärleken

ROMAN

Alla floder flyter mot havet
Dorit Rabinyan
Norstedts

Israeliska Liat och palestinske Hilmi blir förälskade. Att det ens går så långt dem emellan är med tanke på deras ursprung nästan omöjligt. Men eftersom de möts i New York där de båda lever – Liat är där tillfälligt som forskare medan Hilmi, konstnär, är där på stipendium och vill stanna – faller de för varandra. Men Liat som ska snart återvända till Israel vet att deras kärlek inte skulle accepteras av hennes judiska familj och hon tror att hon är stark nog att leva för kärleken den tid de har och sedan bryta. Hilmi är inte rädd för väldens reaktioner och vill att de ska leva tillsammans för alltid.

Det här är en varm men väldigt tragisk kärlekshistoria där frågor om kärlekens makt ställs på sin spets. Övervinner kärleken allt? Kan och får alltid människor som älskar varandra leva tillsammans?

Israeliska Liat och palestinske Hilmi blir förälskade. Att det ens går så långt dem emellan är med tanke på deras ursprung nästan omöjligt. Men eftersom de möts i New York där de båda lever – Liat är där tillfälligt som forskare medan Hilmi, konstnär, är där på stipendium och vill stanna – faller de för varandra. Men Liat som ska snart återvända till Israel vet att deras kärlek inte skulle accepteras av hennes judiska familj och hon tror att hon är stark nog att leva för kärleken den tid de har och sedan bryta. Hilmi är inte rädd för väldens reaktioner och vill att de ska leva tillsammans för alltid.

Det här är en varm men väldigt tragisk kärlekshistoria där frågor om kärlekens makt ställs på sin spets. Övervinner kärleken allt? Kan och får alltid människor som älskar varandra leva tillsammans?

  • Lena Jonsson